Hírek

2005.01.08. 00:00

Kátyúzás kellene, de semmit sem tesznek

BAMA

Napközben tavaszias az idő, de éjszaka még fagy. Ez az idő az aszfalt legnagyobb ellensége. Kátyúzni kellene, de évek óta csak ígérgetnek Budapest vezetői és az illetékes szakemberek. Tervezik, hogy idén kétmilliárd forintot költenek majd a főváros és környékének útjavítására. Azonban a felszíni munkákon kívül semmi nem történik. Amelyik utat kijavítják, azon fél év múlva ismét ott a gödör.
Sokat hallani a főutakról, de semmi hír a kis utcákról, ahol talán nagyobb a baj, mint ahol a buszok járnak. Hiszen a sok ezer mellékutcában évek óta nem kátyúztak.
Ehelyett Budapest internetes oldalán hívják fel az autósok figyelmét, merre kell vigyázni. Hol van méretes gödör az úton. Abban a városban nagyon nagy gond van, ahol már a vezetés is tehetetlen. Amikor a közlekedésért felelős főpolgármester-helyettes is csak a karját tárja szét. Nincs pénz, nincs út – mondja mindenki.
A legtöbb helyen nem javítják ki a lyukakat, hanem kiteszik
az úthibákra figyelmeztető táblát. Hiszen ez az olcsóbb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!