Hírek

2005.01.11. 00:00

Jótékonyság báli cipőben

Vízkereszttől elkezdődött a báli szezon. A fővárosban elsőként a Lions Klubok Magyarországi Szövetsége hívta táncba tagjait.

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A jótékonysági bált a Talentum táncegyüttes nyitotta meg az Iparművészeti Múzeumban egy keringővel
[/caption]Felcsendültek az idei év első báli dallamai a fővárosban. A nyitó keringőt a Talentum táncegyüttes mutatta be az Iparművészeti Múzeumban. A hölgyek többsége sötét, egyszerűen elegáns estélyi ruhában, a férfiak szinte mindegyike fekete öltönyben jelent meg, csokornyakkendővel.
A Lions Klubok Magyarországi Szövetsége tizenhatodszor hívta össze tagjait és barátait egy közös év eleji mulatságra. De a mostani eltért az eddigiektől. Az ünneplést egyperces csend szakította meg. A némaság a délkelet-ázsiai természeti katasztrófa áldozatainak szólt. Valójában az egész este értük volt.
– Akinek szíve van, tudta, hogy nincs más lehetőségünk a segítségre – mondja Ütő Ákos, a Lions idei kormányzója. – Eredetileg a Debreceni Lions Szemészeti Klinika fejlesztésére akartuk fordítani a bál nyereségét. De a szökőár áldozatainak azonnali segítség kell, így a Lions délkelet-ázsiai kormányzóságának utaljuk át az összegyűlt pénzt. Ez csaknem másfélmillió forint.
[caption id="" align="alignright" width="320"] Emlékéremmel tüntette ki a Lions Klubok Magyarországi Szövetsége (balról) Donáth Lászlót, Ceglédi Lászlót, Pártai Luciát és Göncz Kingát. A díjakat Gurmai Zita, Fogarasi Katalin és Ütő Ákos adta át.
[/caption]Gurmai Zita európai uniós képviselő erre a bálra fogadta el idén először a meghívást. A magyarországi Lions mozgalom tiszteletbeli uniós nagyköveteként hivatalos teendője is akadt, mégis inkább mulatni jött.
– A két legjobb táncpartneremet hoztam magammal. Férjemtől távol állnak az ilyen rendezvények, de én szeretek táncolni – meséli a politikus. Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter volt a bál fővédnöke. Tőle sem idegen a tánc, ő főként a rock and rollban remekel. Lomniczi Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság elnökét a rendezvény díszvendégének kérték fel.
– A báli naptáramban még szerepel a bíró-, a jogász-, a mérnök-, az újságíró- és a vámbál – sorolja.
A mulatságon feltűnt Ceglédi László, a magyarországi szövetség alapítója, Pártai Lucia me- teorológus és Donáth László, az Aranyág Alapítvány elnöke is. Valamennyiüket emlékéremmel tüntették ki példátlan jótékonyságukért.

Tóth Tímea -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!