Hírek

2005.01.05. 00:00

Ismét megnyitotta kapuit a Rudas fürdő

Kiss G.

Megszépült belső tereivel ismét várja vendégeit Budapesten a Rudas fürdő uszodája. A felújítás során többek között csúszásmentesítették a medence környezetét, kicserélték a vizesblokkokat, és kifestették az öltözőket. Egyedül a gőzfürdő szerelmeseinek kell még várni, mivel a régészeti feltárások miatt a munkálatok befejezése itt májusra tolódott. Az 1566-ban emelt építmény felújítása négyszázmillió forintba kerül. Ennek felét a fővárosi közgyűlés biztosította, míg a másik kétszázmilliót pályázaton nyerte a Budapest Gyógyfürdői Rt.

A társaság vezérigazgatója, Horváth Gábor elmondta, idén már elindulhat a Rác fürdő és környezetének tervezett megújítása is. A kormányzat ugyanis a Széchenyi Turizmusfejlesztési Program keretében jóváhagyta a munkálatok megkezdéséhez szükséges hétszázötvenmillió forintos támogatás kifizetését. A jelenlegi tervek szerint 2007-re egy szálloda és egy mélygarázs is épül a fürdő köré, amelyeknek költségei elérik az ötmilliárd forintot. Ebből az ösz-szegből a környéket is megszépítik. 

Rekordszámú látogató

A Rudas fürdő éves uszodabérleteit január 15-ig kedvezményesen árusítják. A vendégek így tíz-, illetve húszezer forinttal kevesebbért, kilencven-százezer forintért juthatnak a belépőkhöz. A fővárosi fürdőket karácsony és szilveszter között rekordszámú – közel ötvenezer – látogató kereste fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!