Hírek

2005.01.10. 06:14

Felújítással olcsóbb lett a távfűtés

Kiss Gergely

Több mint negyvenkétezer budapesti lakás távfűtésének díja öt százalékkal olcsóbb lett az idei évtől. A költségek csökkenése a kispesti erőmű újonnan üzembe helyezett gázturbinás blokkjának köszönhető. A fejlesztés a Havanna, a Lakatos úti, a kispesti, a József Attila és a kőbányai lakótelepen élőket érinti.

A huszonötmilliárd forintos beruházást a Budapesti Erőmű Rt. végezte, amely összesen öt üzemet működtet a fővárosban. Ezek hőtermelése Budapest hatvanöt százalékát fedik le.

A társaság sorra újítja meg hőforrásait. Tíz éve a kelenföldi, két éve az újpesti erőművet korszerűsítették. A fejlesztések következtében a hőtermeléssel járó zaj- és károsanyag-kibocsátás is csökken.

 – Az új technológiával évi hétezer forintot takaríthat meg egy átlagos fogyasztó – mondta lapunknak Sturdik Miklós, a Budapesti Távhőszolgáltató (Főtáv) Rt. szóvivője. A Főtáv Rt.-nek saját fűtőművei is vannak. Az újpalotai és füredi úti üzemek felújítását már ők is megkezdték. Ha a munkálatok befejeződnek, Budapest lakosainak több mint fele a mainál kedvezőbb áron juthat a szolgáltatásokhoz. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!