Hírek

2005.01.27. 00:00

Épület Erzsébetvárosnak korszerű technikával

R. V.

Jövő hét csütörtökön adják át a VII. kerületi önkormányzat új, második épületét. A Garay utca 5. alatti létesítményben a szociális, a főépítész-, a műszaki iroda működik majd. Itt dolgozik a jövőben a vagyongazdálkodási, a városüzemeltetési iroda és a polgári védelem is.
A százharminc munkatársnak helyet adó székházat hétszázmillió forintból emelte az önkormányzat – mondta el Hunvald György (39) polgármester. A beruházás fontos része volt az informatikai fejlesztés. Belső IP- (internet protokoll) rendszert építettek ki. Ez azt jelenti, hogy a dolgozók a székházon belül és a másik épület munkatársaival egyazon hálózaton internetezhetnek és telefonálhatnak. Ez jelentősen csökkenti a kapcsolattartás költségeit.
A fejlesztésért Erzsébetváros a Cisco Systems internetes világcégtől megkapta a rangos Navigátor-vándordíjat. Ezzel eddig csak két bank, a statisztikai hivatal és a magyar olajtársaság dicsekedhetett. A cég és az önkormányzat együttműködése folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!