Hírek

2005.01.19. 08:09

Éjszakai harcos

Apa és fia együtt lép fel január 29-én a Petőfi Csarnokban. Török Ádám a színpadon, Dániel a szorítóban bűvölheti el a rajongókat a Mini koncertjén.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="306"] Megnőtt a „kicsi fiú”: Dani a közel 190 centis Török Ádámnál is magasabb
[/caption]Éjszakai harcos – ez a legendás zenekar legújabb lemezének,  s szuperkoncertjének a címe. Akik ismerik Török Ádámot és a Mini többi zenészét, azok jól tudják, hogy az elsősorban bluest játszó zenekar tagjai hosszú évtizedek óta harcolnak az éjszakával. Ám Dániel tevékenysége még kevésbé ismert a nyilvánosság előtt. Ő is harcos, de apjával ellentétben nem hangszerekkel viaskodik majd a „Pecsában”, hanem ringbe lép, hogy elverje ellenfelét első profi Superfight Fullcontact mérkőzésén. A félelmetes felépítésű Dani már régen megismerkedett a küzdősportokkal, kyo-kushin karatéban tiszteletet parancsoló eredményei vannak. A 198 centiméteres versenyző az eddigi legnagyobb sikerét a tavalyi tokiói világbajnokságon érte el, ahol bejutott a legjobb nyolc közé. Erre már Japánban is felfigyeltek, hiszen az ázsiai országban  a kyokushin karate képviselőit sztárként ünneplik. Török Dániel mégis úgy látja, hogy  a jövő más küzdősportoknak kedvez. Ezért a K1 szabályrendszerére emlékeztető Superfight Fullcontactot választotta, noha a szakemberek szerint profi ökölvívásban is megállná a helyét.
A Mini koncertjének keretében két, körülbelül 35 perces összecsapást láthat a blueshoz szokott közönség. Török Dániel mellett ugyanis Stefanovics József is bemutatkozó mérkőzésen lép szorítóba. A meccsek előtt és után pedig a Mini zenéje szórakoztatja majd a rajongókat.

Koncert előtti bemutató

A Mini-koncert előtt is biztosítanak programot a küzdősportok kedvelőinek. A shitokai karate két ifjú képviselője, a többszörös magyar bajnok Jurca Dániel és Szénási Gergely tart majd bemutatót. A koncert sztárvendégének a Magyar Virtus vonósnégyest hívták meg.

Rúgni és ütni is lehet!

A superfight fullcontact szabályai leginkább a K1-hez hasonlítanak. Ezt a harcművészeti ágat a karate, a kick-box, a taek kwon do és a kung fu ötvözésével hozták létre. A superfight fullcontact sajátossága, hogy ütni és rúgni is lehet az ellenfelet.

Dani a Testnevelési Egyetemen tanul

Török Dániel 1981-ben született. Nyolcéves kora óta kyokushin karatézik. Saját klubja van, a Champions Fight Club, amelynek ő az elnöke. Számos serdülő és ifjúsági versenyt nyert, magyar bajnok, kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes, egy Eb-bronzérmet is szerzett. Tavaly bejutott a legjobb nyolc közé a Japánban megrendezett világbajnokságon. 2002 óta a Testnevelési Egyetem hallgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!