Hírek

2005.01.20. 00:00

Drogról, pénzről tárgyalt a képviselő a kapitánnyal

V. Z.

Budapest-pótlékot szorgalmazott tegnap a rendőröknek a Fidesz- frakció és a budapesti rendőrfőkapitány. Ezzel a juttatással biztosítani lehetne a megfelelő rendőri létszámot – vélte Kupper András. Ám a városvezető MSZP–SZDSZ-koalíció egyszer sem vette napirendre a kérdést.
Bőhm András, az SZDSZ frakcióvezetője is hasznosnak tartaná a pótlékot. Ám a főváros a saját kötelező feladatait is nehezen tudja teljesíteni.

„Így is erőnkön felül adunk a rendőrségnek támogatást” – mondta a politikus. A Fidesz a budapesti droghelyzetet is aggasztónak látja. A felderített kábítószeres visszaélések száma másfélszeresére emelkedett. Felmérés szerint a fiatalok ma már a kábítószertől félnek leginkább. A Fidesz a liberális drogpolitikát tartja felelősnek. Gergényi Péter főkapitány közölte, a tantestület tagjai nem kötelesek a hatóságot tájékoztatni a drogfogyasztásra utaló jelekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!