Hírek

2005.01.24. 07:26

Bronzba örökítve

A Benficánál továbbra is mély kegyelettel adóznak Fehér Miklós emléke előtt. Szombaton az Új Katedrális-stadionban felavatták az egy éve elhunyt magyar csatár mellszobrát.

Szabó Tamás

Domingos Soares Franco alkotását, a méretarányos, bronzból készült művet az egyesület elnöke, Luis Filipe Vieira és a néhai futballista családja leplezte le. Az alkalomra zsúfolásig megtelt az aréna egyik aulája.

A Benfica elnöke rövid beszédében méltatta Fehér Miklós pályafutását, bejelentette, hogy megszerezték a kórháztól azt a szerelést, amelyben a támadó elhunyt. Egy vitrinben ezt is kiállítják majd a stadionban. Az ünnepségen egyébként jelen volt többek között a Benfica legendás játékosa, Eusébio. Az egykori sztár egy koszorút is elhelyezett a szobornál. Ott volt a szoboravatáson Balogh József, Győr polgármestere és Balla János, Magyarország portugáliai nagykövete is. Fehér Miklós korábbi egyesülete, a Braga pénteken látta vendégül az elhunyt csatár családtagjait. Az Académica elleni bajnoki mérkőzésen egy filmet adtak át a klub vezetői, amelyen a magyar támadó a gárda színeiben szerzett góljait gyűjtötték össze. A további tervek szerint kedden, a tragédia évfordulóján a játékos emlékére szentmisét celebrálnak a lisszaboni klub kápolnájában.

Fehér Miklós, a magyar labdarúgó-válogatott 24 éves csatára tavaly január 25-én, a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki találkozó hosszabbításában esett öszsze. Később, a kórházba szállítását követően meghalt. A vizsgálatok szerint természetes okok miatt hunyt el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!