Hírek

2005.01.27. 00:00

Bihari luxusvadászat

BAMA

„Barbár mészárlásnak” nevezte a román sajtó azt a luxusvadászatot, amelyet Ion Tiriac szervezett a napokban. Az exsportolóból lett pénzmágnás az általa bérelt bályoki vadászerdőbe invitálta barátait, köztük Adrian Nastase volt kormányfőt. A „vadvédelmi kerítéssel” körülzárt területen 185 vaddisznót terítettek le. A romániai Bihar megyében levő Bályok határában elterülő hatalmas vadászterületet a Nastase-kormány földművelésügyi minisztere – évi mintegy hatvanezer forintnak megfelelő bérletért(!) – 49 évre adta bérbe Tiriacnak. A választási kampányban Nastase fogadkozott: átgondolja, nem kellene-e lemondania „bűnös vadászszenvedélyéről”. S most ő maga 23 vaddisznót lőtt le Bályokon.

Merénylettervek

Traian Basescu államfő és Calin Popescu Tariceanu miniszterelnök ellen tervezett merényletekről számolt be a román hírszerzés vezetője. Radu Timofte egy tévéműsorban elmondta: az utóbbi hetekben arról értesült, hogy korrupciós ügyekbe keveredett maffiózók külföldi bérenceket próbálnak felfogadni merényletek végrehajtására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!