Hírek

2005.01.10. 05:52

Benne leszek a tévében!

Mintha Ki mit tud-válogatásra csöppennénk. Énekelnek, táncolnak. Pedig Hajós András hamarosan induló műsorába a legfurcsább, legőrültebb számokat várják.

Szilágyi Ágnes

A műsor szerkesztői türelmesek. Minden sztárnak készülőt meghallgatnak, megnéznek. Kérdés, lesznek-e igazán meglepő és mulatságos számok, figurák. Például olyanok, akik a lábujjaikkal gyurmafigurákat gyártanak. Vagy akik szájukkal furcsa hangokat hallatnak. Vagy ezerarcú bohóc, akinek olyanok a grimaszai, mintha gumiból volna a feje? Jönnek az önjelölt mulattatók sorban.

Közben megérkezik Hajós András is. Ő a Benne leszek a tévében! című RTL Klubos műsor házigazdája. Már nagyon kíváncsi a felhozatalra. Beül a rögtönzött zsűribe, energiaitalt kortyol. Az egyik „versenyző” tudja a tutit, jelenetébe belevonja magát Hajóst is.

A fickó mexikói figurát hozott. Lábán nagypapa kockás mamusza, tréningnadrágja oldalára sárga rojtot varrtak. Ő Pedro, a késdobáló. Odakötözi Hajós egyik kezét a fához, amíg a tévés a másikért harcol, hiszen férfiasságát azzal védené. A fejére csuklya is kerül, indul a kés, vajon hol áll meg? Sehol, fából van. Pedro segítője szúrja be az igazi kést Hajós mellé.

A zsűri, tátott szájjal nézi a következő két srácot: „electric boogie”-val kápráztatják el őket. Ezüst és fekete ruhába bújtatott testük fantasztikus robotmozdulatokra képes. A jelenlévők az előadás után tapsolnak.
Az előcsarnokban minden talpalatnyi helyen a tévészereplésre várók álldogálnak. A szerkesztők reménykednek, talán lesznek még jobbak, különlegesebbek is. Hiszen ez volt az első válogatás, és még sok ilyen lesz. 

Hajós András

Budapest, 1969. május

1991: ELTE, szociológus

1993: Emil Rulez zenekar megalapítása

2003: Magánszám, TV2

2004: Késő este Hajós Andrással, VIASAT3, Heti hetes, RTL Klub

Ha a most induló műsorába jelentkezne, nem zeneszámmal tenné

Hajós András azt állítja, ha

a Benne leszek a tévében című műsorba jelentkezne, nem zeneszámmal tenné. Abban viszont nem biztos, hogy új feladata mellett látható lesz a Heti hetesben is. De amíg az adások nem indulnak, ott ül majd a hetek között. Jól emlékszik az első műsorra: izgalmas mérkőzés volt. Be nem állt a szája, megállás nélkül beszélt. Érzékeltette a többiekkel, ha csendben marad, az szívesség a részéről. Az összeszokott csapat pedig ráhagyta a „hülye gyerekre”, hogy produkálja magát. Adás után megbeszélték, hogy a műsor címe nem Heti Hajós. – Jó érzés volt a hat éve igencsak sikeres adássorozatba beülni – mondja. – Mikor lesz ismét önálló műsora? – teszem fel a kérdést, amelyre rávágja: – Nem tudom.

Azt viszont igen, hogy a képernyő nagy úr. Addig hívják mindenhová, amíg ott látható. Tehát nem érdekli, mikor lesz ismét önálló show-ra. Ha addig jelen lehet a képernyőn. András most az új műsorra koncentrál. Az lesz a feladata, hogy a jelenetek szüneteiben ne csökkenjen a vidámság. Hogy kicsit mindenkit piszkáljon. Azért a zsűri munkájába is beleszólhat, akár bírálhatja is őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!