Hírek

2005.01.31. 00:00

Az MDF vezetői támogatják az egyesülést a Néppárttal

Stépán B.

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) Országos Választmánya úgy döntött, támogatja az MDF és a Magyar Demokrata Néppárt (MDNP) egyesülését – jelentette be Katona Kálmán, az MDF Országos Választmányának elnöke. A két párt egyesüléséről a végleges döntést az MDF és az MDNP országos gyűlése mondja majd ki. Az MDF várhatóan tavaszi országos gyűlésén hozza meg döntését.

A következő hetekben dolgozzák ki, az egyesülés feltételeit, a folyamat lebonyolításának ütemezését. Dávid Ibolya pártelnök hangsúlyozta: „Az MDF nyitott a jobboldali többpártrendszer, a valódi többpártrendszer mentén” az együttműködésre, mert kormányváltást akar. Szabó József, az MDNP elnöke közölte: pártja üdvözli az MDF Országos Választmányának döntését. Az egyesülés új politikai erőcentrumot hozhat létre, amelyre szükség van a tömegpártok mellett. Szerinte ez nyolc százalékkal több szavazatot hozhat a két pártnak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!