Hírek

2005.01.31. 07:12

A Domino lépett egyet

A Domino-BHSE jött ki a legjobban a hétvégi rangadókból. Legyőzte a Vasast, a Vasas viszont az Egernél volt jobb, így két pont lett az előnye az élen.

Malonyai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="319"] Weszelovszky (sötét sapkában) és Mátyás nagy csatát vívott az Eger–Honvéd összecsapáson
[/caption]Három csapat két rangadó, egyszer papírforma, másodszor meglepetés. Ez a pólóhétvége mérlege. A Vasas csak két és fél negyeden át bírta erővel és összpontosítással a Domino-BHSE ellen, így törvényszerűen nyert a bajnokcsapat.

A Domino a harmadik negyedben vezetett először, előnyét pedig megtartotta a nívós derbi végéig. A lefújás után az edző, Kovács István elismerte, azért nyerhettek, mert „hosszabb náluk a kispad”, azaz akkor is klasszisokat tudott bevetni, amikor az ellenfélnél elfáradtak a kulcsemberek. Biros Péter egyszerűbben látta, szerinte túl sokáig tesztelték, mire képes a Vasas-kapus, Nagy Viktor. Aztán, amikor kiderítették, már nem volt mese.

„Az Eger az esélyesebb, de mi nyerünk” – állította a szombati derbi előtt Földi László. A Vasas-edző megjegyzésén Gerendás György csak mosolygott. A várakozás alapján okkal ingatta a fejét az egri mester, elvégre arra nem számíthatott, hogy csapata pólótörténeti eseménnyel szolgál: az egrieknek 20 perc és 47 másodperc kellett ahhoz, hogy belőjék első góljukat a meccsen. Noha ezzel megtört a jég, hiába lőtt még négyet a Gerendás-csapat, mindez csak arra volt elegendő, hogy elviselhető vereséggel zárja a négyszer hét percet.

A hétvégi rangadókból a Domino-BHSE jött ki a legjobban, két pont előnyre tett szert az Eger és a Vasas előtt.

Hátrány volt az előny

A két rangadón 32 gól született, 22 akcióból, ami remek. Az emberelőnyök kihasználását nézve, viszont sötét a kép. Harmickétszer játszhatott fórban a három élcsapat, ám ezekből mindössze 10 gól született. A legjobb produkció

a Vasasé az Eger ellen (5 előny-ből 4 gól), a leggyengébb az Egeré a Vasas ellen (8/1). A rangadók gólkirálya, a pénteken négy gólt is szerző Biros Péter volt.

Gerendás nyugalma

A magas hőfokon égő, mit égő, lángoló edző, Gerendás György a Vasas elleni derbin egy pillanatra sem jött indulatba. Sőt. Az utolsó negyedben már mosolyogva figyelte csapata vergődését. „Minden csapat életében eljön a mélypont, mi a Vasas ellen a mélypontnál is mélyebbre kerültünk. Vallom, hogy az edzőnek együtt kell élnie a csapatával, ám ha akkor engedek az indulataimnak, csak hülyét csináltam volna magamból. Annál azért többet érek…” – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!