Hírek

2005.01.13. 00:00

A biztosítók ritkán fizetnek kátyúkárra

A fővárosi utak állapota olyan, amilyen. Több száz oldalt lehetne írni a felújítások elmaradásáról. Vagy éppen a rendbehozott utakról, amelyeket évente újra kell aszfaltozni. A kátyúk immár mindennapjaink részévé váltak.

Balaton Balázs

 Sajnos mi, autósok, a pénztárcánkon is érezzük: nem törődnek velünk eléggé. Sőt, egyre kevésbé.
Az utak mentén szomorú emlékeztetőként ott állnak a dísztárcsák, amelyek a gödrök miatt törtek le a gépjárművekről. Senki nem fizeti ki a kárt. Saját tapasztalatból tudom.
Francia autómnak kitört a lengéscsillapítója. Rendőrt hívtam, jegyzőkönyvet vettek fel. Azonban elkövettem azt a százötvenezer forintos hibát, hogy nem fotóztam le és nem vittem két tanút az illetékes hivatalba. Ennyibe került a károm. Az autós- cég szerint szándékosan mentem a kátyúkba, úgymond ez volt a hobbim.
A biztosító nem fizetett, mondván, az út fenntartójának kell.
Ők pedig hiányolták a csomagtartóban hordott tanúkat és a nagy értékű gépet, amellyel jó minőségű képet készíthettem volna. Mert ugye ezek mindig mindenkinél ott vannak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!