Hírek

2005.01.19. 00:00

A 45 év felettieknek is joguk van a munkához

K.G.

Az MDF sürgős kormányzati intézkedést vár a munkavállalókat koruk miatt érintő megkülönböztetés csökkentése érdekében. Dávid Ibolya újsághirdetéseket és egy kutatási eredményt ismertetett tegnapi sajtótájékoztatóján. Ezekkel bizonyította, hogy a munkakaadók indokolatlanul részesítik előnyben a fiatalokat a 45 év feletti munkavállalókkal szemben.

Az MDF kezdeményezi, hogy büntessék azokat a sajtótermékeket, amelyek kirekesztő tartalmú álláshirdetéseket közölnek. A párt javaslata szerint a munkavállalókat is tájékoztatni kell arról, hogy a munkáltatók törvényt sértenek, ha kizárják a 45 év felettieket. Illetve indokolatlanul tesznek különbséget nem vagy kor alapján. Dávid Ibolya megjegyezte: hiába létezik az esélyegyenlőségi törvény, az elmúlt időszak bizonyítja, a munkáltatók nem félnek a büntetéstől, a munkavállalók pedig továbbra is kiszolgáltatottak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!