Hírek

2004.12.13. 00:00

Villámlátogatás sisakban

A Hillában szolgáló magyar egység a karácsonyt már otthon tölti – közölte Gyurcsány Ferenc.

Cs. E.

A miniszterelnök és kísérete egy Bagdadban töltött éjszaka után szombaton repült a magyarok táborába. Egy homokvihar miatt
az amerikai légierő helikopterei késve tudtak indulni. Ezért Gyurcsány Ferenc csak szűk egy órát töltött a csomagoló katonák körében.

A kormányfő – szavai szerint – „egy nagyon jó hangulatú, büszke csapatot” látott. Hozzátette: „Olyan lett ez a világ, hogy Irakban és más távoli pontokon kell ott lenni ahhoz, hogy Magyarországon nagyobb legyen a biztonság.”  Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy Magyarország 77 darab a Magyar Honvédség által már nem használt T–72-es harckocsit ad át az alakuló iraki demokratikus hadseregnek.

Közölte, hogy ezek az eszközök fontos elemei lesznek az iraki hadsereg védelmi képességének. A tankokat legkorábban tavaszszal vehetik használatba az iraki katonák. A honvédségnek jelentős megtakarítást jelenthet ez az átadás, hiszen nem kell pénzt költenie a tankok előírás szerinti megsemmisítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!