Hírek

2004.12.20. 00:00

Tűzoltók akadályozták meg a tragédiát a szülészeten

V. Z.

Vasárnap végleg elhárult a veszély a budapesti szülészeti és nőgyógyászati klinika intenzív osztályán. Szombaton ugyanis áramkimaradás volt a kórházban, ám a tűzoltók segítségének köszönhető, hogy nem történt tragédia.

Az intézményben felújítást végeztek, kicserélték az elektromos hálózatot. Ám az új rendszer nem akart beindulni. A régi hálózat sem működött, és a szünetmentes áramellátásért felelős generátor is felmondta a szolgálatot. A kórház minden eshetőségre felkészülve előzetesen segítséget kért a tűzoltóságtól.

A tűzoltók a kórház épülete elé hozták saját áramfejlesztőjüket, és egy légkábellel rákapcsolták az intenzív osztályt. Így egy pillanatra sem maradtak áram nélkül az inkubátorok. A kórház közben megkereste azt a céget, amelyik a nem működő berendezést forgalmazza. A társaságnál azt közölték, hogy nincs hétvégi ügyeletük, csak hétfőre ígértek segítséget. Mindeközben az inkubátorokban hat koraszülött csecsemő feküdt. Tegnap a Budapesti Elektromos Művek felszerelt egy másik kapcsolószekrényt, így megoldották az intezív osztály áramellátását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!