Hírek

2004.12.13. 07:00

Terézanyu filmre lépett

Rácz Zsuzsa Állítsátok meg Terézanyut! című könyvéből film született, bájos és humoros. Hámori Gabi játssza a főszerepet, a szingli nőt. Vagy nem is annyira Bridget Jones kishúga ez a lány?

Konkoly Edit

[caption id="" align="alignleft" width="308"] Terézanyu és jóban-rosszban kitartó barátnői: Major Melinda, Hámori Gabi, Ónodi Eszter és Schell Judit a jégpályán, éppen akció közben
[/caption]Az igazi szingli nőnek fontosabb a karrier, mint a magánélet. Ebben a filmben azonban másról van szó. Kéki Kata is egyedül áll a világban, akár angol nővére, Bridget Jones. Hiába van szerető édesanyja, vannak nagyszerű barátnői és kapcsolatai, amelyek majdnem szerelmek. Sőt, akár férjhez is mehetne, sikeres élet is lehetne az övé.

Mégsem az. Hiányzik belőle a nevetés, a sírás, a vágy, a szenvedélyes csók, az igazi tánc. Éppen az, amitől az élet élet lesz. Kéki Kata, a húszas évei vége felé járó lány megpróbálja megtalálni helyét a világban. Társat és munkát keres. Akár lehetne fiú is. Kata azonban ízig-vérig nő. A film is női mozi lett, romantikus és szép.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Hámori Gabi és Csányi Sándor
[/caption]

– Ez a film az érzelmekre hat – mondja Bergendy Péter rendező. – Nem volt könnyű dolgunk, hiszen a regény mozaikszerű volt, ami tetszett, de jól követhető történetre is szükségünk volt. A film egyharmada a könyvet követi, utána a forgatókönyv önálló művé vált. A film vége más, mint a regény, romantikusabb. Az eredetileg majd háromórás mozit megvágták. Alig több mint két óra lett.

Mire elkészült a végleges forgatókönyv, a regény írója, aki társszerzőként a forgatókönyvet is jegyezte, összekülönbözött alkotótársaival.
– Nagyon sajnálom, hogy Rácz Zsuzsa nem élte velünk végig a film forgatása közben kapott örömöket – mondta Bodzsár István producer. – Bízom benne, hogy Zsuzsa megnézi majd a filmet.
Bodzsár István elárulta, hogy a Terézanyu több mint 240 millió forintba került. Reméli, mégis sikerült jó mozit csinálni.

Mikor, melyik moziban vetítik permier előtt? Megnézheti itt!

Konkoly Edit -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!