Hírek

2004.12.24. 07:41

Szomorú karácsony Szolnokon

A soproniak idegenben nyertek, míg a Szolnok hazai pályán kapott ki. A harmadik együttes, a Pécs ezúttal szabadnapos volt.

Schiller Zsolt

Mindkét pályára lépő magyar együttes három győzelmet és három vereséget gyűjtött korábbi fellépésein. Az újabb nyert meccs mindkettőnek nagyon kellett a remélt továbbjutáshoz. A Sopron bizakodhat, míg a Szolnoknak nehezebb dolga lesz a folytatásban. A pihenő Pécs ötször nyert, s csak a szintén egy vereséggel álló Dinamo Moszkva vendégeként maradt alul. A szolnokiak még az első fordulóban csak nagy csatában, 70-66-ra buktak a francia Tarbes otthonában. Ezért mindenki bizakodva várta az összecsapást, sőt azt remélte, hogy minimum öt ponttal győz a csapat, így holtverseny esetén jobban állt volna a harmadik helyért vívott versenyfutásban. Karácsonyi ajándékként ingyen engedték be a nézőket a csarnokba, mégis csak alig fél ház fogadta a küzdő feleket.
Szomorúan figyelhették, hogy míg a szolnokiak sorra hagyták ki a ziccereket, az ellen termelte a pontokat. Érezni lehetett, hogy nem csak az ötpontos siker, de a győzelem is nehéz feladatot jelent. Hiába nyerték a második félidőt három ponttal Tapodi Péter tanítványai, az elsőt tizenhéttel elvesztették, s a franciák örülhettek a végén (72-86). A Szolnok elveszítette hazai veretlenségét az Euroligában. Január 5-én a Sopron–Vilnius és a Trutnov–Pécs, másnap a Parma–Szolnok mecscsekkel folytatódik az euroligás kaland. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!