Hírek

2004.12.13. 07:21

Sziporkázó csillagok

Kucsera József és segítői tizenötödik alkalommal toborozták össze a Magyarországon játszó legjobb kosárlabdázókat, hogy egy fantasztikus gála keretében együtt mutathassák meg őket a közönségnek.

Hegyi Áron

[caption id="" align="alignleft" width="124"] Richardson, a pécsiek kiválósága megnyerte a zsákolóversenyt, majd húsz pontot szórt a főmérkőzésen
[/caption]Ha telt ház nem is, de pazar hangulat azért volt a Papp László Sportarénában a Kelet–Nyugat All Star-gálán. Az NBA-ből importált szezonfelező cirkusz délelőttje igazi népünnepély volt, szabad volt a belépés az arénába, mindenki kedvére kosarazhatott. Sőt, hogy ne érezzék magukat egyedül, a játszókat meglátogatta az esti mérkőzések több főszereplője is. Délután az ország legjobb kosaras hölgyei már közel 5000 néző előtt léptek parkettre. A szinte végig izgalmas csatában a vártnál kicsit talán kevesebb pont esett. A végére aztán elhúzott a soproni és pécsi játékosok (a szabályt erősítő kivétel a zalaegerszegi Heller Anita volt) alkotta nyugati csapat és biztosan nyert.
A férfiak 24 fős All Star-kere-tének éppen felét adták az amerikai légiósok, akik azonban ki is tettek magukért. Szórták a triplákat és zuhogtak a zsákolások. Szerencsére a magyarok sem akartak lemaradni mögöttük, Kálmán és Mészáros csodás gólpasszokat osztott, Sitku, Szendrei és Czigler pedig a palánkok alatt tüsténkedett. A bűvös száz pontot előbb a nyugatiak érték el, és nyolcpontos vezetésüknél úgy tűnt, ezen a napon csak nyugati siker születhet. A keletiek azonban szívósan küzdöttek, és Chris Monroe vezetésével végül megfordították az állást. Amint szorosra fordult a meccs, mindjárt fontos lett a győzelem, az utolsó két percben már mindkét csapaton látszott, győztesen akarja elhagyni a parkettet. Az őrült rohanásból végül a keletiek kerültek ki győztesen.

Sztojan Ivkovics a gála mókamestere

A pécsi center kilencedik alkalommal vett részt a gálán. Eddig összesen 122 pontot szerzett, azaz mindössze 15 pontot kellett volna dobnia, hogy utolérje a rangsort vezető Orosz Lászlót. Sztojannak azonban nem nagyon ment a dobás, és nem is erőltette. Helyette mókázott, elsősorban a bírókat ugratta. Egy alkalommal otthagyta a büntetődobást, kiszaladt a kispadhoz, és piros mezét szürke játékvezetői felsőre cserélte. A levetett trikót az egyik sípos, Hartyáni Zsolt kapta meg, akivel Ivkovics akkurátusan behúzatta a mezt a nadrágba, majd ledobatta vele a két büntetőt.

Zsákolj, ha tudsz!

Mondjuk 175 centis magassággal, ahogy tette azt Gudenus László, a zsákolóverseny döntőjében. Kényelmesen elszaladgált a 208 centire nőtt Seth Scott hóna alatt. Aztán az első kör szétlövésében kiejtette a nagyfiút, és bejutott a döntőbe. Szinte hihetetlen volt látni, amint Dudu emelkedett, mint a lift, aztán félfordulattal behúzta a gyűrűbe a labdát.

Eredmények

Újoncok: Kelet–Nyugat 62-67

Nők: Kelet–Nyugat 63-80

Férfiak: Kelet–Nyugat 121-119

Különdíjak

A női mérkőzés MVP-je: Béres Tímea (PVSK)

A férfi mérkőzés MVP-je: Chris Monroe (Paks)

Zsákolóbajnok: Antoine Richardson (PVSK)

Hárompontosdobó-bajnok: Kálmán László (Falco)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!