Hírek

2004.12.03. 00:25

Reklámszatyorba rejtette rabruháját a szökevény

Nagy E. D.

Rendőrök fogták el azt a 20 éves román elítéltet, aki szerdán szökött meg a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönből. A rendőrség kutatócsoportot hozott létre a rab megtalálására. Ezt tudtuk meg a Kiss Imrénétől, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől. A járőrök csütörtökön, Fertődoboznál fogták el a férfit. Arra lettek figyelmesek, hogy egy gépkocsi gyorsan közeledik feléjük. Az autóban ketten ültek, egyikük a szökött férfi. A rendőrök fotó alapján ismerték fel.
A fegyenc átöltözött, rabruháját egy reklámszatyorban a csomagtartóban rejtette el. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága lapunkkal közleményben tudatta: a fogvatartott szökéséhez az intézet egyik munkatársa segített. Az ügyben belső vizsgálat indult, de a Győri Katonai Ügyészség is nyomozást rendelt el. A 20 éves román fiatalembert, akit lopás miatt ítéltek el, visszaszállították a börtönbe. Sopronkőhidáról legutóbb 1958-ban sikerült egy rabnak megszöknie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!