Hírek

2004.12.02. 01:13

Pest utcáin próbálgatják az új trolikat

Tóth T.

Bevásárlóközpont épülhet a kis földalatti Mexikói úti végállomásán lévő BKV-épület helyén. Erről a Fővárosi Közgyűlés tulajdonosi bizottsága döntött legutóbbi ülésén. A befektető a Raiffeisen Ingatlan Rt. céltársasága, amely az ingatlanérték negyedének megfelelő összeget fizet a közlekedési cégnek a földhasználati jogért.  Az élményközpont a tervek szerint 2,7 hektáros területen épül majd fel.  Közben megkezdődött Budapesten a jövő év elejétől közlekedő alacsony padlós trolibuszok tesztelése. A gyártó Ganz Transelektro Közlekedési Rt. illetékesétől megtudtuk, hogy az akkumulátoros segédhajtású piros trolik mellett más járműveket is vizsgálnak a budapesti utakon. Ezek nem a fővárosban közlekednek majd.
A  kék-fehér csuklós trolibuszok  a próbaút után a lettországi Rigába kerülnek. A narancssárga színű trolikkal Nápolyban, a szimpla kék járművekkel pedig Debrecenben lehet majd utazni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!