Hírek

2004.12.11. 06:56

Négyszáz vegyes: Cseh László aranyat nyert

Megvédte rövid pályás Európa-bajnoki címét a 400 méteres vegyes úszásban Cseh László.

BAMA

A Bp. Spartacus klasszisa új kontinensrekorddal diadalmaskodott, saját, a 2003-as dublini Eb-n felállított 4:04.10 perces csúcsát módosította 4:03.96-ra a péntek délutáni bécsi döntőben.

Pénteken nem egyszerűen címvédőként vágott neki, hanem úgy is, mint a normál, tehát 50 méteres uszoda Európa-bajnoki arany-, világbajnoki ezüst- és olimpiai bajnoki bronzérmese. Hogy pillanatnyi kétséget se hagyjon az érte szorítókban, már pillangón a mezőny élére állt.

Háton – ahol ugyancsak van 2004-ből egy madridi nagymedencés aranya 100 méteren – már másfél-két testhossznyira növelte előnyét. Ezt könnyedén őrizte meg mellen, majd gyorson is, és a hajrában még arra is maradt ereje, hogy 4:04 perc alá szorítsa le az általa őrzött kontinentális rekordot.

Bravúros produkció, és ha a felkészülése teljesebb lett volna, alighanem a kanadai Johns Brian 4:02.72-es világcsúcsa is bajba kerül. Talán majd legközelebb. A finálé másik magyar résztvevője, a 200-on csütörtökön negyedik Kerékjártó Tamás is kitett magáért: hatodik lett, 4:13.31 perces idővel.

Hosszú Katinka nem jutott döntőbe, a tizedik helyen végzett 800 méter gyorson.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!