Hírek

2004.12.20. 07:29

Mónikával csupa jó történik

Gyerekszínészként indult. Aztán táncos, később igazi színész lett belőle. Ha kell, vérbő, nagyszájú nevettető, ha kell, kedves, fiatal szerelmes asszony.

Konkoly Edit

A József Attila Színházban találkozunk. Meglep karcsúsága és nyugodt mosolya. Csak a szemén látszik, fáradt kicsit. Nemsokára színpadra lép Francis Veber Balfácánt vacsorára! című darabjában. De még van egy óránk, az öltözőjében telepedünk le. Önmagáról mesél, néptáncosmúltjáról. A balettintézetben végzett néptánc szakon, mert azt gondolta, ez a hivatása. A mozgás mellett azonban egyre több előadásban kellett énekelni és beszélni. A fiatal táncos úgy döntött, ehhez jogosítványt, azaz színészdiplomát szerez. Felvételizett. – Furcsa volt az a felvételi, a fél tanári kart ismertem gyerekszínész koromból. Ők voltak az „apám” és az „anyám” annak idején. 

Helyesnek is találták a szép, vörös hajú lányt, csak nem elég jónak. Másodszorra azonban kitárult a kapu, Szinetár Miklós–Léner Péter osztályába került. De már a főiskola alatt játszott a József Attila Színházban. A színésznő csak jó élményt raktározott el tudatában gyerekszínészmúltjáról. Most is szép még minden? – Kicsit fáradt vagyok – válaszol nevetve. – Talán túl sok volt a munka mostanában, de szeretem a hivatásom.

Koltai Róberttel, a színház művészeti vezetőjével szerencsére megértik egymást. – Örülök, hogy Robi elvisel – mondja mosolyogva. Nem csak a színházban, filmben is dolgoztak már együtt. Legutóbb a Világszámban. Mónika tíz napot forgatott Szatmárnémetiben, amit élvezett. Jó értelemben beszűkült a világ, csak az alkotásnak éltek többek között Bács Ferenccel, Iglódi Istvánnal és Jirí Menzellel.

A József Attilában Iglódi Istvánon kívül Jirí Menzel is rendezni fogja – avat be a titkokba. A hatszereplős angol darabban, Menzel második magyarországi munkájában Mónika főszerepet játszik. A színésznő nagy várakozással tekint a jövőbe. És jóleső fáradtság, ha a múltra gondol. A jelenben pedig itt a kicsi fia, Dávid és a néhány nap szabadság, meg a karácsony, amit a családjával tölt. Alig várja a következő pár napot.

Ullmann Mónika

Budapest, 1973. augusztus 1.

1991-ben végzett az Állami Balettintézetben

1997-ben diplomázik a főiskolán

1994 óta a József Attila Színház tagja

Szerepek: Black Comedy, Mefisztó, Francia szobalány, Potyautas, Házasságlevél, Chicago, Grease, Crazy for You, 3:1 a szerelem javára, Kilencen, mint a gonoszok, A bolond lány, Léni néni, Bunbury, Nebántsvirág, Egy hölgy a Maximból, Kobra

Filmek: Az égigérő fű, Szeleburdi család, Az élet muzsikája, Erőd, Legyél te is Bonca, 6:3, Világszám

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!