Hírek

2004.12.20. 00:00

Magyar diákokat vertek Újvidéken

BAMA

Újvidéken megvertek két vajdasági magyar egyetemi hallgatót – írta szombati számában az újvidéki Magyar Szó. A napilap szerint a két diákot Újvidék egyik legforgalmasabb utcájában pofozták meg, bizonyíthatóan nacionalista indíttatásból.

A magyarkanizsai Anita, aki vezetéknevét nem kívánta nyilvánosságra hozni, s éppen kollokvium előtt állt, így írta le a történteket: – Két fiatal megkerült bennünket, miközben mi magyarul beszélgettünk. Megkérdezték, miért beszélünk magyarul, mivelhogy ez Szerbia. Mit képzelünk, hogy itt majd magyarul fogunk beszélgetni?! Menjünk el a magyarokhoz, ha magyarul akarunk beszélni. Meglepetten néztünk rájuk, mire az egyik megütötte a barátomat, Tibit, majd engem is. Egy nagy pofont kaptam, hirtelenjében nem tudtam megszólalni sem. Mivel egy országban élünk, nem kellene megkülönböztetnünk egymást nemzetiségi hovatartozásunk szerint.

Tibi és Anita azonnal hazament, de nem tudott napirendre térni a történtek felett. Elfelejtettek a rendőrséghez fordulni, bár egyetértenek azzal, hogy ezt kellett volna tenniük. Csupán a fiú kereste fel másnap a Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki helyi szervezetét, és elpanaszolta, mi is történt velük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!