Hírek

2004.12.28. 00:00

Kormány magyar részvétellel

T. A.

Súlyának megfelelően lesz jelen az új román kormányban a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. A három miniszterelnök-helyettesi poszt egyikére jelölt Markó Béla elmondta: a neki szánt tisztség „alkalmas arra, hogy az egyeztetéseket a kormányon belül minél hatékonyabban lebonyolíthassák”. Személye által az RMDSZ-nek közvetlen befolyása lehet a kormány döntéseire. További három terület: a távközlési és informatikai (Nagy Zsolt), a területfejlesztési (Borbély László) és a kereskedelmi (Winkler Gyula) is magyar kézbe kerül. Markó Bélát az oktatási, művelődési területek felügyeletével bízták meg. A kormányprogramba bekerültek az RMDSZ által támogatott célok is.

A román államfő megígérte, hogy ő lesz a legszigorúbb bírája az új kabinetnek. Traian Basescu gratulált Calin Popescu Tariceanu kijelölt miniszterelnöknek, hogy sikerült kialakítania olyan kormánycsapatot, amelyben vállalkozók éppúgy helyet kaptak, mint tisztviselők, szakemberek és politikusok. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!