Hírek

2004.12.14. 00:00

Klics-K. O.

Riskó M.

Nem örülhetett felhőtlenül a Danny Williams elleni kiütéses győzelemnek Vitalij Klicsko.
A Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnokát ugyanis a Las Vegas-i mérkőzés után kézsérüléssel kórházba szállították.
Az idősebbik Klicsko test-vérnek nem először sérült meg a keze, már Corrie Sanders ellen is volt ilyen problémája. Teljesítményét nem igazán befolyásolta a sérülés, amit jelez, hogy hihetetlenül magabiztosan kerekedett felül brit kihívóján. Williams szintén a kórházban kötött ki az összecsapás után, ám legyőzőjével ellentétben őt benn is tartották megfigyelés céljából. Ez mindenképpen szükséges volt, hiszen Klicsko agyba-főbe verte brit ellenfelét. Az ukrán ökölvívó sérülése viszont teljesen rejtélyes.
– Elképzelni sem tudom, hogy mitől fájt a kezem a mérkőzés alatt – nyilatkozta Vitalij Klicsko, akinek az Universumtól való távozása után ez volt az első találkozója a Sauerland színeiben. – Tizenhét éve bokszolok, s a Sanders elleni meccs előtt még sosem volt kézsérülésem. Furcsa, hogy most kétszer is ilyen gonddal küszködtem.
Az orvosok szerint Klicsko hamarosan elkezdheti az edzéseket. Legközelebb tavasszal léphet szorítóba. Ellenfele a WBA nehézsúlyú világbajnoki övét birtokló John Ruíz lehet.  

Az ukrán boksz fivérei a demokrácia élharcosai

Vitalij Klicsko és öccse, Vlagyimir évek óta Kaliforniában élnek, de szívükön viselik szülőhazájuk, Ukrajna sorsát. A közelmúltban mindketten támogatásukról biztosították Viktor Juscsenkót, az ukrajnai ellenzék vezetőjét. Az idősebbik Klicsko fivér szorítóbeli elfoglaltságai miatt eddig Los Angelesből figyelte az eseményeket, a napokban azonban hazautazik. Vlagyimir rendszeresen tüntet a kijevi utcákon a demokráciáért.

– Édesapám helikopterpilóta volt a kommunista rendszerben – mondta Vitalij. – Én is ennek az ideológiának a szellemében nőttem fel, s az egész olyan volt, mint egy agymosás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!