Hírek

2004.12.13. 07:18

Kilencgólos győzelem

Harmadik mérkőzését is megnyerte (32-23) a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon. A lányok a franciák ellen nyújtották eddigi legjobb teljesítményüket, kiütötték a világbajnokot.

Schiller Zsolt

[caption id="" align="alignleft" width="309"] Radulovics Bojanát, a kétszer is a világ legjobbjának választott kiváló átlövőt egyáltalán nem kímélték a franciák. „Boki” így is beszórt nekik hatot.
[/caption]Jean Brihault, az EHF alelnöke áradozott a rendezésről, a közönségről és a mérkőzésekről.
– Közönségsiker az Európa-bajnokság – mondta az alelnök. – Magyarországnak komoly hagyományai vannak a kézilabdában, és ez meglátszik az érdeklődésen.
Zalaegerszegen nem könnyű a szervezőknek és a biztonságért felelős embereknek, hiszen a „szláv csoportok” tagjai biztos nem vehetnek részt a „Barátok közt” szereplőválogatásán. Bár talán a legnehezebben, a szerb-horvát meccsen már túlestek
a felek. A figyelem ellenére állítólag a zászlóégetés nem ma-radt el. A magyar kézilabdás hölgyek szombaton edzettek egyet, majd két „filmet” is megnéztek. Előbb videón a soros ellenfél, a franciák játékát elemezhették, majd moziba mehettek. Sáriné Kocsis Erzsébet, a csapat technikai vezetője intézte a jegyeket a Bridget Jones naplója második részére.
Nos, a lányoknak nem kell félniük, hogy magukra maradnak, mert a franciák elleni meccsre már napokkal ezelőtt elfogyott minden jegy.
Először telt meg a győri egyetemi sportcsarnok. Már fél órával a franciák elleni mérkőzés előtt is csak elvétve akadt néhány szabad hely a nézőtéren.
A publikum pedig a bemutatástól megállás nélkül buzdította a lányokat. Bosszúra, nemes boszszúra vágytak a szurkolók, mert a gallok igen sok kellemetlenséget okoztak az elmúlt egy év során. Előbb tavaly decemberben hozták vissza és nyerték meg a már szinte elvesztett világbajnoki döntőt, míg augusztusban, az olimpiai negyeddöntőben győzték le a magyar válogatottat.
Pálinger hetest, majd ziccert védett, de ismét három percig kellett várni az első magyar gólra. Balogh hiába szerzett előnyt, a franciák fordítottak, s a félidő közepéig vezettek. Sőt messze kiléptek Radulovicsra, így alig jutott lehetőség az átlövőnek, aki aztán emberelőnyben dobott kettőt, majd még kettőt. Elhúztunk néggyel, s a szünetre is maradt kettő (14-12).
Zsinórban öt magyar góllal indult a második játékrész, mi több, húsz perc elteltével számoltak a gallokra (29-19). A végén pedig állva ünnepelte a közönség a biztos győzelmet (32-23). Ma költözik és pihen a csapat, holnap pedig már Debrecenben, a középdöntőben folytatja a csatát.

Magyarország–Franciaország 32-23 (14-12)

D csoport

Győr, 3500 néző, V: Hansen, Pettersen (norvég)

Magyarország: Pálinger – Balogh 3, Radulovics 6, Ferling 2, Kulcsár 4, Kindl 1, Nagy 3, cserék: Sirina (kapus), Pigniczki 3, Bohus, Görbicz 7/4, Siti 1, Tóth 2, Mehlmann

Franciaország: Joseph-Mathieu – Cano, Herbrecht 2, Wendling 1, Pecqueux-Rolland 2, Lejeune 9/4, Tervel 2, cserék: Bordenave (kapus), Fiossonangaye, Vanparrys Torres, Signate 1, Legenty 4, Baudouin 2, Kamto Njitam

Kiállítások: 8, illetve 8 perc

Hétméteresek: 5/4, illetve 6/4

Maximális pontszámmal a középdöntőben

„Az alapcélkitűzést teljesítettük, maximális pontszámmal kerültünk a középdöntőbe. Igazi presztízsmérkőzés volt a franciák elleni, a játékosok kettőzött erővel küzdöttek. Mindenki szenzációsan küzdött, a védekezés, a kapusteljesítmény és a támadás is olyan volt, amilyet mindig is szeretnék” – mondta Kiss Szilárd, a magyar csapat szövetségi kapitánya.

Schiller Zsolt -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!