Hírek

2004.12.22. 07:12

Kettős életet élő jégtáncosok

A vasárnap szerzett magyar bajnoki aranyérem után nem sokat pihenhet a kétszeres junior vébéezüstérmes jégtánckettős. Hoffmann Nóra és Elek Attila karácsony után egy jégbalettben lép publikum elé.

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="117"] Hoffmann Nóra és Elek Attila, a jelenlegi legjobb magyar jégtánckettős
[/caption]Az ifjú páros ezekben a napokban kettős életet él, hiszen a tavalyi, káposztásmegyeri előadás emlékeinek felfrissítése után immár a Diótörő összpróbái következnek az új helyszínen, az UTE csarnokban.
Közben készülni kell a sportos feladatokra is, a januári torinói felnőtt Európa-bajnokságra és a márciusi moszkvai vébére. Elek Attila (22), a Gábor Dénes Műszaki Főiskola III. éves informatikai hallgatója úgy véli, a színházi produkció akár még segíthet is a versenyzésben, hiszen ilyenkor lehet igazán hozzászokni a nagyközönség előtti korcsolyázáshoz.
– Látványos, profi előadás lesz a Diótörő! – ígéri Hoffmann Nóra (19), aki civilben a Kodolányi főiskola nemzetközi kapcsolatok szakának levelező hallgatója. – Az óév utolsó napjaiban aztán minden energiával visszatérünk a versenysporthoz. Különös szezonok elé nézünk, mert a felnőttek között hozzá kell szoknunk, hogy nem mi leszünk a középpontban. Az olaszországi Európa-bajnokságon bravúr lenne a tíz közé jutás. A moszkvai világbajnokságon pedig az a legfőbb feladatunk, hogy kiharcoljuk a 2006-os torinói téli olimpián való szereplés jogát. Úgy érzem, lesz esélyünk rá. Türelemre van szükségünk, a mi időnk a következő olimpia után jön el. A jelenlegi mezőny nyolcvan százaléka tíz évvel idősebb nálunk, s legtöbbjük az olimpiáig korcsolyázik. Nekünk most az a feladatunk, hogy megmutassuk: itt vagyunk, fejlődünk. Aztán 2006 után harcba szállhatunk az érmekért. Ez a célunk, ezért készülünk.
Az ifjú jégtánckettős tizenkét esztendeje „nyúzza egymást” békében és barátságban, mostani magyar bajnoki címük volt a tizedik közös aranyérmük. A „szóvivő” Hoffmann Nóra szerint érezhető az előrelépés, különösen az original program sikerült jól a hét végi viadalon.
– Most sorsolták ki, hogy az Európa-bajnokságon az idén egy gyors keringő lesz a kötelező tánc. Nehéz feladat, kihozza a technikai különbségeket. A kűrünk pedig a Volt egyszer egy Mexikó, azaz a Desperado II. film zenéjére egy kemény, karakteres, spanyol lüktetésű tánc lesz. Remélem, meghódítjuk vele nem csak a közönség, de a pontozók szívét is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!