Hírek

2004.12.28. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Pécs KÁBELTÉVÉ
Baranya öt településén árverésen szerezte meg a kábeltelevíziós rendszerek tulajdonjogát a Fibernet Rt. Így több ezer ember váltott szolgáltatót akaratán kívül. Számukra feltehetően jóval többe kerül majd a tévézés jövőre. A váltás hátterében egy régóta húzódó pereskedés áll, amely árverésekkel zárult. (mb)

Zsadány TŰZHELY
Zsadányban minden télen tűzhelyek és kályhák beszerzésével segíti a szociálisan rászoruló családok fűtését az önkormányzat. Idén a község vezetése huszonnégy Salgó tűzhelyet és negyven Salgó kályhát vásárolt kedvezményes áron a salgótarjáni gyárból. (csr)

Nagylók ÁLLATORVOS
Az idei Év állatorvosa kitüntető címet szakmai grémiumok javaslata alapján dr. Bögyös Gábor, e faluban lakó állatorvos nyerte el. A negyvennyolc éves állatorvos 1982-ben diplomázott „cum laude” eredménnyel. (szpa)

Szolnok VALLÁS
A KSH megyei igazgatósága szerint a vallási kötődést firtató kérdésre a szolnokiak közül mintegy negyvenkétezren, az összlakosság ötvennégy százaléka nyilatkozott úgy, hogy valamelyik egyházhoz, felekezethez tartozik. Csaknem huszonhétezren pedig ennek ellenkezőjét válaszolták. (szpa)
 
Szekszárd KÖZPONT
Rehabilitációs információs centrum nyílt olyan fogyatékkal élő személyek számára, akik megélhetési és elhelyezkedési nehézségekkel küzdenek és önállóan nem találják a kiutat.  (szpa)

Fertőd ÖSSZEFOGÁS
Horváthné Markó Katalinról három éve kiderült, hogy gyógyíthatatlan izomsorvadásban szenved. Az őssejtkutatás egyre több betegségnél jelenthet némi reményt, de ma még csak Szingapúrban és Ukrajnában vállalnak izomsejt-átültetést. A költségeket a magyar társadalombiztosítás nem fedezi. A szükséges harminckétmillió forint összegyűjtéséhez az egész megye megmozdult. (szpa)

Kaposvár KAPCSOLATFELVÉTEL
A Bárczy Gusztáv Módszertani Központ delegációja Londonban járt. Tóth Lajos oktatási igazgató elmondta: az autista gyermekekkel foglalkozó Monnow Road-i iskola örömmel vette fel a kapcsolatot velük. A magyar szakemberek külföldön keresettek. (szpa)

Debrecen PARKOLÓ
Karácsonyi ajándékként az autósoknak mintegy kéttucatnyi parkolóhellyel bővült a városban a „kínálat” a Külső Vásártéren. Az egykori köves útnak már csak a nyomai látszottak a mentőállomással szemközt. A parkot csak jóindulattal lehetett annak nevezni. (szpa)
 
Kecskemét SEGÍTSÉG
Az országban száz család juthatott ultrahangos hidegpárásító készülékhez egy multinacionális cég jóvoltából. Bács-Kiskunban két család veheti fel a harcot kruppos kisgyerekének fulladásos rohamai ellen ezzel az eszközzel. (szpa)

Borsodszirák ÉPÍTKEZÉS
Új községi polgármesteri hivatal, majd közösségi ház épül Borsodszirákon. A korszerű hivatal építését a tervek szerint 2005 végére fejezik be. A létesítmény alapkövét ünnepélyes keretek között rakták le a borsodi község központjában. (szpa)

Salgótarján TURIZMUS
„Palóc út” néven tematikus turisztikai útvonalat alakítanak ki Nógrád és Heves megyében a turisztikai vonzerő növeléséért, mondta Dóra Ottó, Nógrád Megye Közgyűlésének elnöke. Dóra Ottó közlése szerint a borutakhoz hasonlítható tematikus útvonal kialakítását már megkezdték. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!