Hírek

2004.12.17. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Ne legyenek egyedül
A budavári önkormányzat a kerület egyedülálló polgárait karácsonyi zenés műsoros esten látja vendégül. December 22-én 17.00 órakor kezdődik
az est a Matáv Rt. Székházban (Bp. I. Krisztina krt. 55.). (vs)
 
II. kerület JÓTÉKONYSÁG Fogyatékkal élő gyerekeknek szervezett karácsonyi ajándékgyűjtési akciót a Millenáris Park. Vasárnapig várják az adományokat, amelyeket négy, fogyatékkal élőket segítő országos szervezet oszt majd szét. (vcs)

III. kerület BETLEHEMVÁRÓ Határon túli magyar előadók is fellépnek az Óbudai Adventi Vásár szombati ünnepi műsorában. A programok délelőtt
11 órától késő délutánig tartanak a Városháza előtti Fő téren. (nvzs)

IV. kerület Számolnak
Újpesten a nyolcvan választási körzetből összesen huszonnyolcban kell újraszámolni a december 5-i népszavazás során leadott voksokat. A jegyző szerint ma ismertetik az előzetes adatokat. Hivatalos eredmény hétfőre várható. (fm)

V. kerület Idősek karácsonya
A nyugdíjasokat a Falk Miksa Utcai Idősek Klubjában Steiner Pál, Belváros-Lipótváros polgármestere látja vendégül ma
a karácsonyi ünnepségen. (ka)

VI. kerület PIKNIK Pikniket szervez a kerületben élő tíz nemzetiség számára a Terézvárosi Művelődési Közalapítvány. Az esemény december 18-án, szombaton délután 3 órakor lesz a MÚOSZ-székházban. A szervezők kérik a résztvevőket, hogy jellegzetes nemzetiségi ételeikkel járuljanak hozzá a svédasztal sikeréhez. (rv)

VII. kerület Zár a hivatal
Idén december 23-ig tart nyitva az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal. Az intézmény a két ünnep között csak ügyeletet tart, a munka január 3-án folytatódik. (kg)

VIII. kerület Jó hírnév
Jogi lépéseket fontolgat a józsefvárosi polgármester a Nyócker című magyar animációs film alkotóival szemben. A sajtóreferens szerint Csécsei Béla úgy látja, a film sérti a kerület jó hírnevét. (fm)

IX. kerület Irodalom és helytörténet
Krúdy a Ferencvárosban címmel tart előadást Saly Noémi irodalomtörténész pénteken délután a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben. (ka)

X. kerület Eredmények
Hatvanezer választójogosult közül huszonhatezren szavaztak. 55,5 százalék egyetértett azzal, hogy az egészségügyi intézmények maradjanak állami tulajdonban. 42,4 százalékuk értett egyet a kedvezményes honosítással, 57,6 százalék pedig elutasította. Egyik válasz sem kapta meg a szükséges többséget. (ia)

XI. kerület Óriásplakát-háború
Az újbudai önkormányzat át szeretné venni a fővárostól a közterületi reklámfelületek kezelését. Céljuk az út menti óriásplakátok felállításának szabályozása, korlátozása. (tt)

XII. kerület Ajándékozás
A hegyvidéken működő, gyermekeket ellátó egészségügyi intézmények kis lakóinak ad át karácsonyi ajándékokat ma Mitnyan György, a kerület polgármestere. (ka)

XIII. kerület Könyvek a fa alá
A Polgári Védelem kerületi kirendeltsége a Biztonságos Magyarországért Közalapítvány pályázatán nyert pénzből és saját vagyonából 2110 példány ismeretterjesztő könyvet vásárolt a kerületi iskolásoknak és óvodásoknak. (fm)

XIV. kerület ADOMÁNY Böjte Csabát, az erdélyi árvaházak alapítóját és vezetőjét várják vendégnek a Zuglói Wass Albert Polgári Kör adventi rendezvényére holnap délelőtt, ahol gyűjtést szerveznek
a gyermekvédelmi központok javára. (nvzs)

XV. kerület Munkarend
Az önkormányzat december 18-án (szombat) pénteki munkarend szerint dolgozik, 24-én (péntek) ünnepnap. 27-én, 29-én és 31-én azokon az osztályokon, ahol ügyfélfogadás zajlik, ügyelet lesz. 28-án és 30-án az ügyfélfogadás szünetel. Az ünnepek utáni első munkanap 2005. január 3. (hétfő). (vs)

XVI. kerület Átírták
Kissé módosította talajterhelési díjról szóló rendeletét a kerületi önkormányzat. Ezentúl csak azoknak kell fizetni, akiknek
a jövedelme meghaladja a mindenkori minimálnyugdíj ötszörösét. (lma)

XVII. kerület KIÁLLÍTÁS Mától látogatható a Bartók Béla Zeneiskolában az Otthonunk, Európa című képzőművészeti pályázat nyertes alkotásainak kiállítása. (dná)

XVIII. kerület VENDÉGLÁTÁS Ajándékozással egybekötött karácsonyi rendezvényt szervez a nagycsaládosoknak a Pestszentimrei Közösségi Ház szombaton. (nvzs)

XIX. kerület GYERMEKKÓRUS Az Erkel Ferenc Általános Iskola énekkara ad koncertet délután 4 órától a wekerlei Szent József-plébánián. A műsor ingyenes. (dná)

XX. kerület FÉG-nyugdíjasok
A Fegyver- és Gázkészülékgyár nyugdíjasai karácsony előtti utolsó találkozójukat tartják péntek este a Csili Művelődési Központban. (ka)

XXI. kerület Közmeghallgatás
Csepel lakói szép környezetre, békés életre, hatékony egészségügyi ellátásra vágynak. Ezekből érzésük szerint évről évre egyre kevesebb jut nekik. Pedig a kerület az anyagi keretekhez képest nagyobb ütemben fejlődik, de lassabban, mint ahogy azt a lakosság elvárja. (vs)

XXII. kerület KÓRUSMŰVEK Koncertet ad a budafoki Lampart Vegyeskar a Nagyboldogasszony plébániatemplomban holnap délután a fél hetes szentmisét követően. (nvzs)

XXIII. kerület CSOMAG Ma, illetve hétfőn és kedden vehetik át
a rászorulók az önkormányzattól kapott karácsonyi élelmiszercsomagokat. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!