Hírek

2004.12.21. 00:00

Irodák, bevásárlóközpont és lakópark a tervekben

Lázin

Tíz év tudatos városfejlesztésére tette fel a koronát a kőbányai önkormányzat, amikor tegnap értékesítette a Mázsa tér környékét. Az 1,4 milliárd forintos beruházás eredményeként néhány éven belül megváltozhat a kerület arculata.

Mint az önkormányzatnál megtudtuk, az elmúlt tizenöt évben nem került sor ilyen léptékű fejlesztésre. A beruházó a Magnum csoporthoz tartozó Magnum Hungária Kőbánya Építőipari Szolgáltató Kft. Az elképzelések szerint a ma még üresen álló háromhektáros területen garázsok, bevásárlóközpont és egy lakópark épülne.

Ugyancsak napirenden szerepel a közlekedés javítása. Csillag András, a kft. ügyvezetője elmondta, vizsgálják annak lehetőségét, miként lehetne a jelenlegi vasútállomást egy üvegtetővel szebbé tenni.
Az önkormányzathoz befolyt összeg felhasználásáról egyelőre nem döntöttek. Ennek sorsa várhatóan jövőre, január–március között, a költségvetés tárgyalásakor dől el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!