Hírek

2004.12.11. 08:01

Időben adjuk fel a csomagot

Az egyszerű csomagküldés díjának legalább kétszeresébe kerülnek a gyorspostai szolgáltatások. Ha külföldön élő ismerősünket szeretnénk meglepni, akkor előre célszerű megkérdezni, hogy melyik országba mit küldhetünk. A szabályok eltérők.

Teszler Vendel

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Ha el akarjuk kerülni a csomag elvesztését és az abból adódó kárt, érdemes a feladásakor feltüntetni a küldemény értékét
[/caption]Nem árt sietniük azoknak, akik a határon túl élő szeretteiknek hagyományos postai úton kívánnak ajándékot küldeni. A karácsonyi csúcs közeledtével a legjobb, ha már a jövő héten feladják küldeményeiket. A csomagok év közben egy-két nap alatt odaérnek a szomszédos országokba, ám az ünnepek előtti óriási forgalom lelassítja a kézbesítésüket. A légiposta választása sem jelent biztosítékot.

A küldemények hosszú napokig vesztegelhetnek az elosztókban.
Ha szeretnénk, hogy aján-dékaink időben ott legyenek a karácsonyfa alatt, a gyorsposta jelentheti a megoldást. A Magyar Posta EMS néven működteti szolgáltatását, 3 munkanapos határidővel vállalva a kiszállítást. Igaz, a gyorsaságnak és a háztól házig szállításnak megvan az ára. Az EMS használata kétszer annyiba kerül, mintha hagyományos módon adnánk fel küldeményeinket.

A csomagszállító cégek még drágábban dolgoznak. Ellenben szinte mindegyikük több évtizedes nemzetközi tapasztalattal és az egész világra kiterjedő szállítói hálózattal rendelkezik. Ajándékainkat bátran bízhatjuk
rájuk.

Az alapos tájékozódás viszont nagyon fontos, mielőtt szolgáltatót választunk. A cégek más-más feltételek mellett vállalják a szállítást. Másrészt a célországok különböző szabályokat alkalmaznak a területükre érkező csomagokra. Nem mindegy, hogy mi van a csomagban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!