Hírek

2004.12.29. 00:00

Gyermekvédelemről beszélünk éjjel-nappal

Izing Antal jegyzete

Felcsúton, karácsony szenteste egy férfi belocsolta parasztháza ajtaját benzinnel. Meggyújtotta és elment otthonról. A tűzoltók azt mondták, ha a három gyerek nem észleli idejében a tüzet és nem kér segítséget, szénné égnek. Hazaért az ember. Azt ígérte, legközelebb nem hibázik. Megkérdezte, szóltak-e a rendőröknek. Áramot vezetett egy hosszabbítóba és öt rendőrt tartott magától távol. Ők lekapcsolták a villanyórát. Most előzetesben van. Közveszély okozással és hivatalos személy elleni erőszakkal gyanusítják.

Gyenge lelkem gyógykezelésért kiáltott. Aztán eszembe jutott, mennyit beszélünk gyermekvédelemről. Alapítvány, tárca nélküli miniszter, zöld szám, meg amit akarunk. Van egy olvasónk, akik a helyszínen is kint járt. Aki az elkövetőt régóta ismeri és gyerekei is vannak. Felhívta lapunkat. Azt kérdezte, nem célja-e a törvénynek a gyermekre veszélyt jelentő felnőttet minél hosszabb ideig távol tartani? Olvasónk szerint, ez több emberen elkövetett emberölési kísérlet gyanúja. Azt mondtam, amit szoktunk: mi nem vagyunk bírák. Hogy mit gondolok, az más kérdés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!