Hírek

2004.12.16. 07:31

Becsületbeli ügy a meccs

Több tényezőnek kell passzolnia, hogy továbbjusson az UEFA-kupa csoportköréből az FTC.

Malonyai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Huszti (jobbról) elszántságával eddig sem volt baj, remélhetőleg ma este is megteszi a magáét (tévé: Sport1, 20 óra 15 perc)
[/caption]A Fradi elszalasztotta az esélyt, hogy maga dönthessen a lényegről. Ennek ellenére László Csaba úgy véli, bármi lesz a vége, nem vallott szégyent a csapata.

Az edző továbbjutást ígért, ehhez képest a három meccs egyetlen pontja igencsak kevés. Ráadásul, ma este sem lesz elég a fogadkozás, hiszen a Hearts a skót bajnokságban kilenc meccsen mindössze két gólt kapott otthon. László Csaba szerint: „Ez a mérkőzés becsületbeli ügy. Nekünk csak arra kell figyelnünk, hogy minél nagyobb különbséggel nyerjünk,  s ha sikerül, reménykedhetünk, hogy a Feyenoord is megtette a magáét” – így az edző.

Mindenesetre a skóciai túra nem a legjobban indult, a gárda repülőgépe negyvenöt perces késéssel szállt föl Ferihegyről, mert a hajtóműben ki kellett cserélni az egyik szelepet. Biztató viszont, hogy a gép a negyvenöt perces csúszást tartva „időben” landolt Edinburghban, ahol mindenki optimista. A skót szakembereknek meggyőződésük, hogy a magyar együttesnek nem fekszik majd a Hearts diktálta ritmus. „Futballistáik technikásak, a támadásokat sok passzal építik fel. Ezért agreszszív letámadással, a játék felgyorsításával megzavarhatjuk őket  – így Donald Park, a Hearts pályaedzője, aki szerint csapata egyszerűen nem hibázhat ma este. Megjegyzendő: a Fradi sem...

A remények és az esélyek ellenkeznek egymással

Akárcsak a korábbi UEFA-kupa-meccsek előtt, most is az optimizmus az úr az Üllői úton. A válogatott csatárként jegyzett Thomas Sowunmi magabiztosan nyilatkozott a Ferencváros esélyeiről. Még azelőtt ígért gólt és győzelmet, mielőtt látta volna a Hearts-ről készült videófelvételeket. Persze, ez az alapállás megszokott az Üllői úton, köszönhetően annak, hogy László Csaba a bátorságot elvárja a játékosaitól.

A fogadóirodák kevésbé bíznak a magyar sikerben, mint a Fradi futballistái. A Sportingbet és a Sportswetten 6,5-szörös, a GameBookers 6-szoros pénzt ígér a tippelőknek a Ferencváros győzelme esetén. Leginkább a William Hill bízik a magyar csapatban, az irodánál 5,5 a nyereményszorzó.

Grúz a bíró

A mérkőzést a grúz Levan Paniasvili játékvezető dirigálja (segítői: Levan Mikeladze és Zaza Menteshashvili). Paniasvili úr 2000 óta FIFA-kerettag, rutinos bírónak számít, hiszen több Európa-, illetve világbajnoki selejtező van a háta mögött. A 38 éves bíró meccsenként átlagban öt sárga lapot ad, a kiállítás viszont nem igazán a kenyere.

Malonyai Péter -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!