Hírek

2004.12.14. 07:13

A Nagyrabecsülés Csokra a Szabó Ervin Könyvtárnak

R. V.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kapta meg idén az UNICEF Nagyrabecsülés Csokrát. Az ENSZ Gyermekalapja minden évben olyan magánszemélynek, intézménynek vagy szervezetnek ítéli oda a kitüntetést, amely különösen sokat tett a gyermekek testi, lelki, szellemi fejlődéséért.

A csokrot tegnap Halász Judit, az UNICEF magyarországi jószolgálati nagykövete nyújtotta át dr. Fodor Péternek, a könyvtár főigazgatójának. Az indoklás szerint a bibliotéka munkatársai állhatatosan fáradoznak azért, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék a könyvek világát. Az intézmény hozzájárul az esélyegyenlőséghez, korszerű eszközökkel terjesztve a gyermekkultúrát.

A Nagyrabecsülés Csokrát olyan személyiségek, illetve szervezetek kapták meg eddig, mint Margit dán királynő, Fa- biola belga királyné, Boda Domokos gyermekgyógyász, Göncz Árpádné, Gönczöl Katalin, a magyar védőnői szolgálat vagy a Magyar Rádió. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!