Hírek

2004.11.24. 08:06

Vissza akar vágni a Honvéd

Ma a legjobb nyolc közé jutás a tét a labdarúgó Magyar Kupában. A legérdekesebb összecsapásnak a Honvéd–Vasas mérkőzés ígérkezik. Az Újpest Bodajkra, az MTK a szomszéd BKV Előréhez látogat.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="302"] Bori Gábor (fehérben) a hét végén kezdőként lépett pályára az MTK Nyíregyháza elleni győztes csapatában
[/caption]A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének slágere a Honvéd–Vasas mérkőzés a Bozsik stadionban. A kispestiek zsinórban három bajnoki győzelmet arattak, jó formában vannak. Az utolsó vereségüket az NB I-ben éppen a Vasastól szenvedték el. A Fáy utcában  4-1-re nyertek a piros-kékek. – Nagyon fájó volt az a vereség, most itt az alkalom a törlesztésre – mondta Bognár György, a Honvéd szakvezetője – Jó hír, hogy Budovinszky ismét a csapat rendelkezésére áll. Az elmúlt évadban a Magyar Kupában a döntőig jutottunk, és kiléphettünk a nemzetközi porondra. Szeretnénk most is hasonlóan szerepelni.

Az MTK alacsonyabb osztályú csapatot kapott ellenfélként. A nyolcaddöntőben a szabály értelmében a magasabb osztályban szereplő gárda utazik. A kék-fehérek ezúttal cseppet sem bánják, hogy utaznak, mert a BKV Előre Sport utcai pályájára csak át kell sétálniuk a szomszédos Hungária körúti stadionjukból. – Az NB I/B-s BKV a kupa előző fordulójában a Győrt állította meg, és ez tiszteletet parancsoló eredmény – kezdte mondandóját Garami József, az MTK vezetőedzője. – Ennek ellenére nyernünk kell. Sajnos, Füzi megsérült, rá nem számíthatok. A Nyíregyháza elleni győztes csapaton nem tervezek különösebb változtatást.

Az Újpest Bodajkon igyekszik a legjobb nyolc közé jutást kiharcolni,  ahol pogácsával és forró teával várják a rendezők a szurkolókat. Mészöly Géza továbbra sem szerepeltetheti a sérült Feczesint. A Győrben ütést kapott Tamásinak szerencsére nincs komolyabb baja, ennek ellenére pihenteti edzője. A lila-fehéreknél Kovács Zoltán valószínűleg kezdő lesz.

A Magyar Kupa mai műsora

BKV Előre (NB I/B)–MTK 12.30, Kazincbarcika (NB II)–Dunaújváros (NB I/B) 12.30, Bodajk (NB I/B)–Újpest 12.30, FC Fehérvár–Békéscsaba 17, Kaposvár–Pápa 17, Sopron–Debrecen 18, Honvéd–Vasas 18. A Pécs–Ferencváros mérkőzést december 8-án játsszák. Döntetlen esetén kétszer 15 perc hosszabbítás következik, és ha akkor sem dől el a továbbjutás, tizenegyeseket rúgnak a játékosok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!