Hírek

2004.11.17. 07:21

Vezetők lerobbant autókkal

Műszaki gondok miatt gyakran vesztegelnek egyes közjogi méltóságok országúti cirkálói.

Szakács Árpád

Többször is az út szélére kényszerülnek Magyarország közjogi méltóságai. Az ok minden esetben a hivatali autó lerobbanása. A köztársasági őrezred védelmét élvező magas rangú személyek ennyire elhasznált gépjárművekkel közlekednek. Nemrég Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének szolgálati autója mondta fel a szolgálatot egy vidéki úton. Úgy tudjuk, a folyamatos hibák miatt felháborodott a házelnök több napig nem is volt hajlandó beülni a neki biztosított autóba. Közlekedését maga oldotta meg. Szili végül egy kevésbé elhasznált járművet kapott.

Hasonló eset történt másfél héttel ezelőtt Holló Andrással, az Alkotmánybíróság elnökével. Ő is vidékre utazott, amikor autója egyszerűen megállt. Célba jutását végül sikerült megoldania, de a rendezvényen nagy derültséget keltett a villogó rendőrautóval befutó közjogi méltóság. A kocsicsere egyébként nem újdonság Holló Andrásnak, elmondása szerint másfél évvel ezelőtt Balaton-őszödről jött Budapestre, s szintén gépjárművet kellett váltania. Lomnici Zoltánnak, a Legfelsőbb Bíróság elnökének kocsiját a műszaki állapota miatt „cserélték le” a közelmúltban.

A főbíró egy szintén sok éve használt autót kapott. Úgy tudjuk, a napokban gondok adódtak a Mádl Ferenc köztársasági elnököt szállító gépjárművel is. Hivatalának tájékoztatása szerint az államfő még nem kényszerült út széli tétlenkedésre az autója miatt.

Az egyenlők között a legkivételesebb helyzetben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök van, ő vadonatúj Audival róhatja a kilométereket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!