Hírek

2004.11.17. 07:12

Végre elbontják a csúf utánfutókat

Farkas Melinda

[caption id="" align="alignleft" width="144"] Egy hét múlva már nem lesznek?
[/caption]A reklámhordozó utánfutók gyorsított eljárásban való bontását rendelte el a Fővárosi Önkormányzat. Ezentúl felszólítás nélkül elszállítják a járműveket.

– Már nyáron hoztunk egy rendeletet a reklámhordozó utánfutók elbontásáról. Kezdetben működött a rendszer, de aztán a tulajdonosok egyre több kibúvót találtak – mondta lapunknak Tiba Zsolt, a Fővárosi Önkormányzat főjegyzője. Először írásban felszólították a tulajdonost, hogy bizonyos időn belül szállítsa el a járművet. A határidő lejártával azonban máshova tolták az utánfutót, és az egész folyamat kezdődött elölről.

A gyorsított eljárásról szóló rendelet november 19-én lép életbe, és november 22-én kezdik meg
az utánfutók bontását. A járműveket azonnal elszállítják. Kiváltásuk körülbelül 30 ezer forintba kerül, de ha az érintett nem fizet rögtön, akkor késedelmi pótlékkal növekedik az összeg.

Maradnak a kiskapuk

Az új rendelet életbe lépése után is maradnak kibúvók, mondta Tiba Zsolt. A Fővárosi Önkormányzat gyorsított eljárásról szóló rendelete csak a főútvonalakra vonatkozik. A mellékutak a kerületi önkormányzatok hatáskörébe tartoznak, így azok szabályozásáról a helyi képviselő-testületek döntenek. Ha valaki egy telken belül helyezi el az utánfutót, nincs mit tenni.


A több utánfutót üzemeltető Var-Hir Bt. szerint a rendelet alkotmánysértő, mert egy közlekedésben részt vevő jármű parkolását nem lehet megtiltani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!