Hírek

2004.11.25. 06:51

Valami elkezdődött Budapesten

Mintha tényleg világvárost építenénk. Az utóbbi időben azt veszem észre, hogy a dolgok másként mennek ebben a városban, mint eddig. Az elmúlt 14 évben sokat szidott, dicsért (megfelelő rész aláhúzandó) főpolgármesterünk tett ezt-azt. De nem sokat. Most viszont beindult. Elkezdte építeni, szépíteni ezt a szürke várost.

Balaton Balázs

Százötvenmillió forintot szánnak a karácsonyi díszkivilágításra. Tervezik a hármas metró meghosszabbítását Ferihegyig. Építgetik a négyes metrót. Elkezdődik a Keleti pályaudvar kijáratainak átalakítása.

Soha nem látott útfelújítási tervet valósítanak meg jövő őszig. Ha minden igaz, megépül az M0-s északi hídja, ezzel kiszorítva a fővárosból az átmenőforgalmat. Ötszáz újabb hulladékszigetet telepítenek jövő tavaszig a szelektív gyűjtésnek.

Ezek csak a nagyobb beruházások. De vannak kisebbek is. Egészen európai kezd lenni ez a város. Demszky Gábor – ki tudja, miért csak most – rádöbbent: lakhatóvá kell tenni Budapestet. Szerintem jó úton haladunk. Csak nehogy letérjünk róla!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!