Hírek

2004.11.10. 01:53

Vajon mi (nem) lesz eladó, és mi (nem) omlik össze?

Körmendi G.

Orbán Viktor szerint a kórházak eladása a társadalombiztosítás teljes összeomlásának kockázatát rejti. A kórház-privatizációt követően minden ellátásért külön fizetni kell majd, és szegénykórházak jönnek létre. „Éppen a leginkább rászorulók esnének ki a megfelelő ellátásból. Ez erkölcsileg vállalhatatlan” – mondta tegnap a volt miniszterelnök. A Fidesz elnöke fontosnak nevezte, hogy a privatizáció ügye nem vált pártpolitikai kérdéssé. Orbán úgy látja, remény van arra, hogy a baloldali szavazók is a privatizáció elutasítására voksolnak majd. És mivel Gyurcsány Ferenc a nem szavazatok mellett kampányol, számára egyértelmű a privatizációs szándék. Mikola István volt miniszter kifejtette, számos kórház esetében a magánosítás folyamatát felgyorsították.

„Senki sem akarja eladni a kórházakat, és a tb-t sem fenyegeti az összeomlás veszélye” – mondta a Reggelnek Kökény Mihály, az MSZP egészségpolitikusa. A kórházi épületek eladása nem téveszthető össze azzal, hogy üzemeltetésüket gazdasági társaságokra bízzák. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!