Hírek

2004.11.25. 00:28

Utakra vonultak a gazdák, a tárca együttműködne

BAMA

Az egyeztetett helyszíneken a gazdák tegnap kivonultak az utakra, és félpályás útlezárással tiltakoztak a szakminiszter rendelkezései miatt. Sákán Antal, a Magyar Sertéstartók Szövetségének elnöke, az országos tiltakozás főszervezője azt is elmondta, „ha nem lesz eredménye a háromnapos demonstrációnak, akkor decemberben az egész gazdatársadalom az utakra megy.” A megmozdulást egyebek közt azért szervezték, mert a földművelésügyi miniszter leállította az állatjóléti és haszonállat-tartási előírások okozta többletköltségek támogatására kiírt pályázatok befogadását.
Betartotta a februári agrár-megállapodásban foglaltakat a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM), intézkedéseiben a törvényi kötelezettségeket követte – közölte a tárca szerdai közleményében. Állatjóléti támogatásokra a kormány idén a tervezettnél négymilliárd forinttal többet biztosít. A tárca kész együttműködni a problémák megoldásában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!