Hírek

2004.11.12. 08:08

Torghelle két helyzete

Amíg Király Gábor kimaradt, addig Torghelle Sándor bekerült a Crystal Palace kezdőcsapatába. Az angol Ligakupában a Manchester United 2-0-ra verte a londoni együttest.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="104"] Torghelle Sándor a világ egyik legjobb csapata ellen játszott
[/caption]A Crystal Palace edzője, Iain Dowie pihentette Király Gábort a Manchester United elleni Ligakupa-mérkőzésen. A magyar kapus rászolgált a szabadnapra, tudniillik a hét végén remekelt az Arsenal ellen. Szinte egymaga járult hozzá, hogy klubja pontot szerzett a sztárcsapattól. Dowie mester szerdán, a Manchester ellen az argentin Speronit állította a kapuba, míg a csatársorban bizalmat szavazott a másik magyar légiósnak, Torghelle Sándornak.
– Mindkét edző a B csapatot küldte pályára – mondta Torghelle. – Átlagos színvonalú meccset játszottunk. Közepes teljesítményt nyújtottam.
A mérkőzést követően Iain Dowie úgy nyilatkozott, hogy két elkerülhető gólt kaptak. Torghelle egyetértett edzőjével.
– Főleg az első volt bosszantó. Beívelték a védelem mögé a labdát. A hátvédek rosszul helyezkedtek, Saha könnyen lőtt a hálóba.
A magyar csatár kétszer került helyzetbe, de nem sikerült gólt szereznie.
– Az első helyzetemből csak azért nem lett gól, mert a labda megpattant egy védőn. Ha nem ér bele a hátvéd, akkor Howard nem védhette volna. A második lövésem már fogta az amerikai kapus.
Torghellét a 69. percben lecserélte Dowie. A Crystal Palace ezzel a vereséggel búcsúzott a Ligakupától.
Ligakupa, nyolcaddöntő, eredmények: Manchester United– Crystal Palace 2-0, Newcastle– Chelsea 0-2, Nottingham– Fulham 2-4, Liverpool–Middlesbrough 2-0, Arsenal–Everton  3-1, Burnley–Tottenham 0-3, Cardiff–Portsmouth 0-2, Watford–Southampton 5-2. A negyeddöntő párosítása: Manchester United–Arsenal, Watford– Portsmouth, Tottenham–Liverpool, Fulham–Chelsea.

Szabó Tamás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!