Hírek

2004.11.04. 06:20

Tárgyalásokkal a koalíciós vita biztosan megoldható

Vita lesz a költségvetésről, de a koalíciós pártok megtalálják majd a megoldást, az új bevételi forrásokat, a megtakarítás módját.

BAMA

Bán Imre szocialista képviselő szerint nem okozhat hosszú konfliktust  az adóvita. „Közösen kell megtalálni, hogy az árfolyamadó kiesése miatt keletkező hiányt honnan pótoljuk”. Az SZDSZ nyíltan vallotta, hogy nem támogatja az MSZP javaslatát, senkinek sem okozott meglepetést. „Ezután újabb koalíciós megbeszélésekre és egyeztetésre lesz szükség, hogy eldöntsük, honnan lehet pótolni a kiesett bevételt.” – mondja Bán. Bízik abban, hogy a tárgyalások hamar megegyezéshez vezetnek. A képviselő a koalíció jövőjét nem félti: „elvi ellentétek nincsenek, az viszont mindkét párt számára kétségtelen, hogy egyensúlyt kell teremteni a kiadások és bevételek között. A költségvetés részletes vitája során dönthetjük majd el, hogy miből lehet lefaragni.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!