Hírek

2004.11.03. 06:48

Sztárklubok vendégei

Az Újpest utánpótlás-vezetője, Barsi János elmondta, mindkét játékost élő szerződés köti Újpestre. Mindenáron nem akarják eladni őket.

Hegyi Á.–Szabó T.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] A két újpesti ifjú egyaránt a jövő nagy ígérete: Stieber Zoltán (jobbra) és Gulyás Máté angol klubnál edzhetett
[/caption]Stieber Zoltán elmondta, az Arsenal összes korosztályos csapata egy helyen készül, 15 pálya áll a rendelkezésükre. – Pazar körülmények között készülhettem – mesélte Stieber. – Egyedül voltam próbajátékon, csak rám figyeltek. Egy londoni családnál laktam, itt az a szokás, hogy családoknál helyezik el a fiatalokat. Találkoztam az Arsenal felnőttcsapatával, Sol Campbellel készítettem egy közös fotót.
A hét végén elvittek a Southampton elleni bajnoki mérkőzésre is. Az Arsenal már tavasszal vinne, ha meg tud állapodni az Újpesttel.

Gulyás Máté egy szállodában lakott az édesapjával, Stieberhez hasonlóan ő is egyedül volt próbajátékon. – A Chelsea-nél három csapatra 12 pálya jut – kezdte Gulyás. – Mi együtt öltöztünk a felnőttcsapattal, találkoztam a sztárokkal. Az edzéseken nagyon figyeltek a trénerek, velem külön foglalkoztak. Játszottam az ifik között a Gillingham ellen, s elégedettek voltak a teljesítményemmel. A Southampton is meghívott egy próbajátékra, ha minden jól megy tavasszal szerepelek náluk. Egyébként már a 15 évesek között is látszik, hogy mekkora a különbség az angol és a magyar foci között. Sokkal erősebbek, és jóval többet futnak, mint mi.

Stieber technikás, Gulyás harcos focista

Edzőjük, Dudar György mindkettőt nagy tehetségnek tartja.

– Egyik szemem sírna, a másik nevetne, ha Angliába kerülnének – mondta Dudar.

– Stieber ballábas, középpályás, kitűnő játékintelligenciával megáldott labdarúgó. Vékony testalkatú, fizikálisan kell fejlődnie. Rendkívül gólérzékeny, középpályás létére ő a csapatom házi gólkirálya. Gulyás Máté mentálisan Torghelléhez hasonlít, harcos srác. Rengeteget fut, kőkemény labdarúgó, Angliában biztos értékelnék ezen tulajdonságait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!