Hírek

2004.12.01. 00:51

Szolnoki csak levelet bont

Vitatják Szolnoki Andrea alkalmasságát arra, hogy ellássa azokat a feladatokat, amelyek Atkári János lefokozása után hárulnak rá.

Patay Gábor

Az biztos, hogy az általa felügyelt egészségügyben semmi sem változott, sőt rosszabb lett. Információnk szerint a Városházán meglepetést okozott, hogy Demszky Gábor főpolgármester hétfőn lefokozta az eddig jobb-kezének számító Atkári Jánost. A főpolgármestert az első helyen Szolnoki Andrea helyettesíti. Az ő alkalmasságát azonban vitatják.

Kupper András, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője lapunknak elmondta, hogy az elmúlt 14 évben semmi sem változott a Szolnoki Andrea által felügyelt egészségügy területén. Sőt az utóbbi időben egyre több kórház küzd pénzügyi problémákkal. Példaként a Budai Gyermek-kórház, a Margit Kórház és a János Kórház esetét említette.

– Demszky Gábornak nem volt más választása, hiszen helyettesei közül csak Szolnokit és Atkárit küldte az SZDSZ. Nem tudom elképzelni, hogy Szolnoki átlátja majd azokat az ügyeket, amelyeket át kell vennie – mondta Kupper.

Városházi forrásunk szerint Atkári lefokozásához nem lehetett elég ok a korábban emlegetett két fővárosi színház támogatása miatti vita. Ahhoz egy milliárdos nagyságrendű ügy kellett. Ilyen lehet a 4-es metró beruházása, és a csepeli szennyvíztisztító ügye is. Azonban nem kizárt, hogy a készülő jövő évi költségvetés miatt lett elege Demszkynek Atkáriból.

Ha kell, telefonál

Minimális többletterhet jelent számomra az, hogy én lettem Demszky Gábor főpolgármester első helyettese – mondta lapunknak Szolnoki Andrea. Abban az esetben helyettesítem, amikor a főpolgármester vidéken, vagy tartósan külföldön tartózkodik. Feladatom a levelek bontására, kiszignálására, és a válaszok megfogalmazására korlátozódik. Amennyiben döntést kell hoznom, a mobiltelefon segítségével gyorsan utolérhetem a főpolgármestert, vagy valamelyik szakmai helyettesét. Végső esetben a frakcióvezetőkkel is egyeztethetek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!