Hírek

2004.11.19. 06:57

Szélesedik a mozgalom, pénzt kapnak a csángók

Patay Gábor

Tovább szélesedett a lapunk cikke nyomán indított, a csángó gyermekek beiskolázását támogató mozgalom. Az Országgyűlés egyik szocialista képviselője, Gedei József ugyanis módosító indítványt nyújtott be a költségvetési törvény külügyi fejezetéhez.

Ennek tartalma, hogy a törvényhozás 195 millió forinttal támogassa a Csángó Kulturális Intézet működését és a szükséges fejlesztéseket. Az indítványt a külügyi és a költségvetési bizottság is elfogadta, az MSZP-frakció pedig támogatja az előterjesztést a szavazáskor. Ettől függetlenül újabb képviselő, Bakonyi Tibor és a költségvetési bizottság alelnöke, Kékessy Tibor jelentkezett, hogy adakoznak.

Készek 30 ezer forinttal támogatni a magyar szó fennmaradását Csángóföldön. Időközben levelet kapott szerkesztőségünk Hegyeli Attilától, a moldvai csángó oktatási program vezetőjétől, aki szívhez szóló levélben köszönte meg az érintetteknek az eddigi felajánlásokat. A Reggel hétfői jegyzete nyomán elsőként Mesterházy Attila jelentkezett, utána jöttek a többiek: Doszpot Péter, Juhász Gábor, Szekeres Imre MSZP-politikusok. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!