Hírek

2004.11.27. 00:37

Ötletelnek a Szeretem Budapestet tagjai

R. V.

Munkacsoportokat alakított a Szeretem Budapestet Mozgalom azon a találkozón, amelyet a Millenárison rendeztek. A két hónapos, immár több mint 600 pártoló tagot számláló civil egyesület szervezetten akar fellépni Budapest fejlesztéséért. Gábor Iván, az egyik alapító elmondta: az akció-munkacsoport kezdeményezi majd a főváros tisztaságáért, szépítéséért, a városkép megóvásáért való munkát. Ilyen a kutyaürülék eltakarítása, a graffitimentesítés, a faültetés. A városfejlesztési csoport olyan terveket dolgoz ki, amelyek Budapest hosszú távú fejlődését szolgálják. Közgazdászok törik a fejüket a gazdasági munkacsoportban, miképpen lehetne pénzt szerezni az egyes projektekre.
A jogi munkacsoport koncepciót dolgoz ki az önkormányzati törvény megváltoztatására. Másik feladatuk egy új szervezet kereteinek kialakítása a Fővárosi Közmunkák Tanácsának mintájára. A ma már legendás tanács a 19. század végén és a 20. század elején működött Budapest fejlesztéséért. Kulturális akciókat szervez a kulturális, a kommunikációs munkacsoport pedig tartja a kapcsolatot a sajtóval, hírt ad tevékenységükről. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!