Hírek

2004.11.26. 00:56

Nem sikerült a Palazzo Csajkovszkij

Patay G.

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Az esővíz töltötte meg a lakópark kacsaúsztatóját
[/caption]Negyvenmillió forintra perelte be a kőbányai Palazzo Csajkovszkij lakópark közössége az építtető céget, a Palazzo Csajkovszkij Kft.-t. Szerintük ugyanis az általuk megbízott kivitelező, Contur Bau Rt. 80 millió forint értékű építőanyagot spórolt ki az épületből. A lakókat képviselő ügyvéd, Ábrahám Krisztina azt mondja, az alsó szintről hiányoznak a korlátok, beázik a mélygarázs, aminek a feljárója nincs befedve, a kapu nem működik.

Nem voltak beállítva az ajtók és az ablakok, s nem megfelelő a szigetelés sem. A fűtőtestek nem szabványosak, és a beígért fa nyílászárók helyett műanyagot építettek be. Ereszek nincsenek, és a házhoz tartozó garanciajegyeket sem kapták meg a lakók.

A házat edzőteremmel, szaunával és medencével árulták. Az első kettő el sem készült, a medence pedig az ott lévő gödör miatt megközelíthetetlen. Jogerős használatba vételi engedély nincs a lakók birtokában. A birtokba adás után a HVB bank, a lakók tiltakozása ellenére átutalta a kft. tulajdonosának, Faragó Balázsnak a bank letéti számlájáról a vételárakat. A Reggel megpróbálta utolérni a bank műszaki ellenőrét és Faragót, de ők lapzártánkig nem reagáltak.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!