Hírek

2004.11.16. 07:26

Nem fogják módosítani kerékbilincs-rendeletet

Zs. P.

A városüzemeltetési bizottság tisztázó jellegű ülést tartott, hogy válaszokat adjon a kerékbilincs- rendeletet ért kifogásokra. A testület egyhangúlag úgy döntött, nincs szükség a rendelet módosítására. Két kiegészítő intézkedésre azonban felkérte a város vezetőit. Tiba Zsolt főjegyzőtől azt kérik, kezdeményezze egy új rendelet elfogadását. Ez nem engedné meg a parkolócégnek, hogy ott is parkolóhelyet jelöljenek ki, ahol tilos a megállás. Ezzel elkerülhető lenne a kettős büntetés.

– Itt tulajdonképpen a Centrum Kft.-re gondoltunk. A főváros saját parkolási cége ugyanis tiltott helyeken nem jelöl ki parkolási területet – mondta  Reggelnek Lakos Imre (SZDSZ), a bizottság elnöke.
A bizottság a főpolgármestert arra kéri, hogy az önálló közterület-felügyeletet működtető VI., VII., VIII., IX. kerülettel állapodjon meg a kerékbilincs használatáról. Ha ez létrejön, mindegyik kerületben egyforma elbánásra számíthatnának a szabálytalanul parkoló autósok. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!