Hírek

2004.11.04. 06:29

Műfüves pályát avattak Budapesten

Lázár L.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Az Újpest és a Vasas kölyökjátékosai láthatóan nagyon élvezték a Váci úti pálya kínálta lehetőségeket
[/caption]A Vízművek budapesti Váci úti sporttelepén átadták tegnap az első műfüves kispályát, amelyet az MLSZ az UEFA-tól kapott pénzből épített. Az európai szövetség alapításának ötvenéves évfordulója alkalmából hirdette meg programját, és ebből részesült az MLSZ is egymillió svájci frankkal.

Az avatón ott voltak a futball egykori hírességei, így Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Illovszky Rudolf, Mészöly Kálmán, Nyilasi Tibor, a Ferencváros és az Újpest szakvezetői, László Csaba valamint Mészöly Géza, továbbá az edzőképző vezetője, dr. Mezey György. A házigazda, a Vízművek sportköri elnöke, Nagy Miklós megnyitója után az Újpest és a Vasas nyolcéves korosztályú csapatainak mérkőzésével avatták a létesítményt. A kezdőrúgást dr. Ábrahám Attila, a Miniszterelnöki Hivatal címzetes államtitkára, dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke és Mathieu Sprengers, az UEFA végrehajtó bizottságának tagja végezte el.

A rendezvényen Mathieu Sprengers elmondta, hogy az európai szövetségnek jelentős bevétele van az Európa-bajnokságból és az európai kupákból. Ennek egy részét szeretnék most visszaforgatni az utánpótlás-nevelésbe, melyben nagy segítséget jelentenek majd a műfüves pályák. Berzi Sándortól, az MLSZ főtitkárától megtudhattuk, hogy az egymillió svájci frankos támogatásból pályázati úton részesülhetnek majd az önkormányzatok a magyar szövetségen keresztül. Várhatóan 30 műfüves pálya kerülhet majd átadásra a következő két évben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!